Carrer Matas, 45 08391 Tiana, Barcelona
info@visigodia.org

Coloris Atmosphaera

Created with Sketch.

Grup integrat per estudiants de l’ESMUC
Escola Superior de Música de Catalunya

Miguel Bonal Asensio

Viola da gamba, viola d’arc i violoncel barroc.

Neix a Saragossa l’any 1999. Als 7 anys, accedeix al Conservatori Professional de Música de Saragossa i comença els estudis de viola da gamba amb el professor Fernando Marín Corbí.

Miguel Bonal ha participat com a integrant de diverses formacions a diversos auditoris, esglésies i sales de concert de Saragossa, la seva ciutat natal, estenent la seva activitat concertística a diferents ciutats d’Aragó i València i a l’estranger: Prachatice, Romano Canavese i al Conservatorium Van Goh d’Amsterdam.

Actualment estudia el segon curs de viola de gamba i violoncel barroc a l’ESMUC amb Emmanuel Balssa.

Pedro Aguiló Jiménez

Òrgue, piano, clavicèmbal.

Neix l’any 1994, i és l’organista titular de la basílica de Sant Miquel de Palma. Cursa estudis en el conservatori professional de Mallorca i en el superior de les Illes Balears, on realitza estudis professionals de piano, orgue i clavicémbal, i de piano i composició. Actualment estudia el grau superior d’orgue a l’ESMUC amb Óscar Candendo, i el màster de Música Antiga, amb Luca Guglielmi.

En la seva trajectòria ha estat guardonat amb diversos premis nacionals i internacionals i ha participat en importants cicles musicals, com el Festival Internacional d’Orgue de Lleó, el Festival de la Catedral de Tarragona, el cicle de concerts “Correa d’Arauxo” de la catedral de Segòvia i altres.

Debuta com a solista l’any 2015 interpretant Noches en los jardines de España, de Manuel de Falla, amb la banda municipal de Palma.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, tocant el piano, l’orgue, el clavicèmbal i el violoncel i la celesta, i també amb altres formacions, sota la batuta de directors com Víctor Pablo Pérez, Pablo Mielgo, Joji Hattori i Clark Rundell.

Nicole Wolfsohn

Flauta de bec

Nicole Wolfson és argentina, nascuda als Països Baixos l’any 2001. Inicia els estudis musicals a Berna, Suïssa.

Comença els estudis de flauta l’any 2009 al Conservatori de Música de Berna i des d’aleshores es forma musicalment amb diversos professors, passant per Alemanya, Àustria, Bèlgica, Països Baixos i la pròpia Suïssa.

Actualment cursa estudis de Grau Superior (Bachelor) a l’ESMUC amb el professor Pedro Memelsdorff.

Ha participat a diverses acadèmies d’estiu, masterclases internacionals, tallers i festivals a diversos països europeus. També ha cursat estudis de flauta travessera, clavicèmbal y violí.

Ha participat en diverses competicions internacionals obtenint primers llocs i premis amb distincions, principalment a Suïssa, Alemanya, Àustria, i Espanya.

 

EL BARROC EN MÚSICA DE CAMBRA


Georg Philipp Telemann

Magdeburg, 14 de març de 1681
Hamburg, 25 de juny de 1767

Autodidacta considerat com el compositor més prolífic de la història de la música. Contemporani de Johann Sebastian Bach i de Georg Friedrich Händel. Va arribar a ser director de las cinc esglésies més grans d’Hamburg desde 1720 fins a la seva mort el 1767. El va succeir el seu fillol Carl Philipp Emanuel Bach.

 


Marin Marais

París, 31 de maig de 1656
París, 15 d’agost de 1728

Violagambista i compositor deixeble de Jean-Baptiste Lully i de Jean de Sainte-Colombe. El 1676 va ser contractat com a músic a la cort de Lluís XIV de França i el 1679 va ser nomenat “ordinaire de la chambre du roi pour la viole” fins 1725.
Destacat intèrpret i compositor de “viola da gamba” va compondre peces per aquest instrument que varen esdevenir molt populars, recollit en cinc llibres de “Pièces de viole”

 


Georg Friedrich Händel

Halle, 23 de febrer de 1685
Londres, 14 d’abril de 1759
Compositor alemany nacionalitzat anglès considerat com una de les figures més importants del Barroc. Va saber adaptar les seves obres al gust y les necessitats del públic i no va seguir el corrent d’adaptar-les a les de la noblesa i dels mecenes, com era habitual a l’època.
Considerat el successor de Henry Purcell la seva obra inclou obres pràcticament de tots els gèneres de l’època incloent 43 òperes i 26 oratoris, entre els quals, “El Messies”.