Carrer Matas, 45 08391 Tiana, Barcelona
info@visigodia.org

Orquestra Barroca Catalana

Created with Sketch.

DSCF7341RL’Orquestra Barroca Catalana neix l’any 1993 amb la idea de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII. Els seus membres, majoritàriament residents a Catalunya, són músics especialitzats en interpretació històrica

El repertori interpretat és ampli, tan instrumental com operístic i religiós. Del repertori interpretat cal destacar la Missa Alma redemptoris Mater i el concert per fagot d’Anselm Viola, els Motets, el Magnificat, la Passió segons Sant Joan i la Passió segons Sant Mateu de Johan Sebastian Bach, Il vespro de la Beata Virgine de Claudio Monteverdi, el Te Deum de M.A. Charpentier, el Messies de Georg Friedrich Händel, el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart, la missa Nelson de Franz Joseph Haydn i el concert per a violí en re m de Fèlix Mendelssohn. .

L’Orquestra Barroca Catalana també ha fet una tasca de recuperació de música fent sortir a la llum obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicenç Martin i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi, Emanuele D’Astorga i Manuel i Josep Pla.

Hi han treballat directors de prestigi internacional com Hiro Kurosaki, Olivia Centurioni, Paul Dombrecht, Barry Sargent, Charles Limouse, Eva Kollar, Simon Carrington, Helmut Breuer, Manuel Valdivieso, Jordi Casas i Josep Vila i Casañas, entre d’altres, i hi ha col·laborat amb solistes com, Josep Borràs, Jordi Domènech, Marta Matheu, Marta Almajano, Pau Bordas, Robert Expert, Michael Chance, Lluís Vilamajó, Marisa Martins i Núria Rial.

L’any 2011 ha enregistrat i editat el Stabat Mater i el Salve Regina dels Germans Pla (La mà de Guido). Premi Enderrock clàsica 2011.

Formació dels músics:

Baixa solista: Pau Bordas

Flauta solista: Marina Comas

Violins: Santi Aubert, Elisabet Bataller, Maria Roca, Alba Roca i José Manuel Villareal.

Viola: Anna Aldomà

Violoncel: Marta Vila

Oboè: Daniel Ramirez

Contrabaix: Vega Montero

Orgue i clavicèmbal: Jordi Reguant

.:Dissabte 15 de maig de 2013

Lloc: Sala Albéniz
Hora: 19.30 h
Preu: 10,00 euros