Carrer Matas, 45 08391 Tiana, Barcelona
info@visigodia.org

José Luís Pastor

Created with Sketch.

Especialista i destacat intèrpret a la corda polsada medieval, amb un delicat art de la variació, patrimoni de l’intèrpret, en cinc instruments diferents. Una ocasió única d’acostar-nos al so original d’aquests testimonis que avui s’exposen en silenci en museus.

José Luís Pastor és considerat una referència en el món de la Música Medieval i les cordes polsades. Seriós, dinàmic i amb un exquisit treball interpretatiu, en els seus concerts, connecta fàcilment amb el públic, ens els que aconsegueix de manera esplèndida mantenir l’interès i la varietat, i el seu virtuosisme tocant aquests instruments -cadascun amb el seu propi caràcter i afinació- és sorprenent.

Des simples línies melòdiques fins punteigs acompanyats de melodia, i fins i tot composicions a dues veus, tot sona fort i clar.

(Frases extretes de ressenyes dels seus concerts a Espanya, el Regne Unit, Argentina i Japó).

José Luís PastorConsiderat un dels més grans especialistes i pioner en la Corda Polsada Medieval, José Luis Pastor (Aracena -Huelva-) compagina la seva activitat concertística amb la docent en els centres de ensenyament musical “Aula Ian Murray” (Aracena – Huelva – Espanya), Conservatori
Superior “Manuel Castillo” i Conservatori Professional “Cristóbal de Morales” (Sevilla).
Actualment és director i professor de guitarra al Conservatori “Manuel Rojas”, de Nerva (Huelva), i des de 2014 és director artístic de la Mostra de Música Antiga “Castell de Aracena”. 

Com a intèrpret de cordes polsades Medievals ha estat convidat a impartir cursos, conferències, màster classes i concerts en festivals de Música Antiga i Guitarra, al Regne Unit, Argentina, Bòsnia Hertzegovin, França, Itàlia, Portugal, el Marroc, i per tota la geografia espanyola.

Membre fundador de la Societat Espanyola de la Viola de mà, a la que ha representat en trobades d’intèrprets de llaüt d’àmbit mundial, realitza una intensa tasca d’investigació sobre els instruments medievals de corda polsada, dels que posseeix una col·lecció de 7 exemplars (llaüt espanyol del s. XIII, llaüt italià del s. XIV-XV, 2 cítoles, guitarra medieval, viola de ploma i çinfonia de trasts).


 

Llaüt medieval castellà

Llaüt medieval castellà

Llaüt medieval italià

Llaüt medieval italià

Cítola

Cítola

Guitarra medieval

Guitarra medieval

Çinfonia de trasts

Çinfonia de trasts

Viola de ploma

Viola de ploma

 

Al voltant d’aquest univers de la corda polsada medieval ha realitzat programes i enregistraments per a RNE, ofereix conferències-concerts il·lustrats i ha escrit articles per a revistes especialitzades d’Espanya i Amèrica Llatina.

En aquest enllaç es pot veure el canal de YouTube de l’artista amb algunes interpretacions.